Video
Facit elementet
Dokumentet er til for at hjælpe dig videre med facit elementet, eller andre elementer hvori beregnings nøgler kan bruges.
Er du flittig bruger af DitmerFlex, eller er du ny i systemet, så kan det nogle gange være svært at huske hvordan de forskellige indstillinger skal bruges. en af de praktiske funktioner er brugen af beregnings nøgler.
Funktioen er tiltænkt, at du kan opsætte en arbejdsgang til at udregne et facit for dig, så du slipper for at gøre dette manuelt.
Elementet der bruges her i er facit elementet, men der er også mulighed for at gøre brug af beregnings nøgler i f.eks. tal felter.
For at kunne foretage udregninger skal der gøres brug af en beregningsnøgle og en beregningsfacitnøgle, som du kan se på nedenstående billede.
Beregningsnøglen bruges til at foretage udregninger. Det vil sige at hvis der skal fremgå flere udregninger, skal alle elementer i samme udregning bruge den samme nøgle.
Når du skal frem til et resultat, skal der gøres brug af "beregningsfacitnøgle".
Bemærk
Der kan ikke foretages ny udregning i samme element.
Eksempel på opsætning i en blanket
Her til eksemplet bliver der beskrevet et konkret eksempel, hvor du vil kunne hente eksemplet bagefter. Hvis du vil foretrække at se en video, kan du se dette til sidst i dokumentet.
Du starter med at oprette en blanket, som skal bruges i din arbejdsgang. Hvis du allerede har en arbejdsgang men blot skal opsætte beregnings nøgler, så spring første trin over.
Når du har oprettet og navngivet din blanket til noget sigende, skal du have fat i de elementer hvor det er muligt at bruge beregnings nøgler, som er henholdsvis et talfelt eller et facit element.
Alt efter hvordan du ønsker at din arbejdsgang kommer til at se ud, så skal du her være opmærksom på, at du med facit elementet har mulighed for at skjule elementet, samt kan facit elementet som standard ikke redigeres, hvilket gør at udfylderen ikke selv kan lave om på udregningen.
I dette eksempel bliver der gjort brug af begge elementer, for at vise hvordan samspillet er.
Først skal der opsættes en beregnings nøgle . Denne nøgle bruges til selve udregningen. I dette eksempel er der blevet gjort brug af "x", men det foreslås at gøre brug af et mere signende navn. Hertil eksemplet er der også indsat en stadardværdi, dette er kun til test for at se om det er korrekt sat op.
De følgende billeder viser hvordan beregningsnøglen bruges sammen med beregnignsfacitnøglen.
Når alt er sat op kan du i dit preview se hvordan det kommer til at se ud. I nedenstående billede, er der brugt tre talfelter og tre facit elementer.
Punkt 1-3 har standard værdien 1 og bliver lagt sammen i punkt 4. For at kunne foretage videre beregninger på dit facit, skal du her være opmærksom på, at facit i punkt 4 skal medtages i en ny beregning.
Det vil sige at du i punkt 5, skal foretage en ny udregning. Nedenstående kan du se, at facit element, som er punkt 4, har en ny beregningsnøgle.
Den nye beregningsnøgle bliver derefter brugt i i en ny udregning, samt er der angivet hvordan udregningen skal foretages. som du kan se er der valgt at lægge sammen. Her skal du huske at hvis ikke der er en standard værdi valgt, så vil dette ikke fungere.
Nu kan du smide din beregningsnøgle ind i beregningsfacitnøgle feltet og du kan se at dine talfelter bliver lagt sammen, og efterfølgende igen bliver lagt sammen med en ny værdi.
Eksempel på opsætning over flere blanketter
Forudsætning:
Det er en forudsætning, at afsnittet "Eksempel på opsætning i en blanket" er fulgt, så du har en fungerende udregning.
Hvis du ønsker at gøre brug af udregninger hen over flere blanketter er opsætningen den samme, som opsætningen for en enkelt blanket.
Forskellen på den enkelte blanket og flere blanketter er, at din udregning i facit elementerne bliver delt op.
Dit facit fra blanket A, er det som der bliver arbejdet videre med.
Som anvist på billedet kan du se, at facit er udregnet i værdien y. Når du skal arbejde videre i en ny blanket skal der oprettes en ny beregnings nøgle, som der kan arbejdes videre med.
Eksempler - Filer
For eksemplerne der er gennemgået, kan du hente blanketskabelonerne og uploade dem, på jeres eget miljø.
Kommentarer
0 kommentarer
Log ind for at kommentere.