Tilpasning af PDF-generering

Fuldført

Kommentarer

9 kommentarer

 • Officiel kommentar
  Avatar
  Lisbeth Fog

  Kære alle

  Jeg sætter dette her ønske som fuldført, da vi har tilføjet den nye databehandler, der kan flette en PDF på baggrund af en Wordskabelon.

  Det giver jer muligheden for at danne PDF-filer af blanketterne, der udelukkende indeholder de informationer fra blanketten, som I ønsker.

  Der kunne se ud til at være enkelte andre ønsker i forbindelse med hentning af filen - kan jeg få jer til at oprette dem som særskilte ønsker, hvis de fortsat er relevante?

  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Hans Henrik Lerbæk Schneider

  Vi glæder os - med seks stemmer må den da snart være på vej?

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Morten Nørager (Ditmer A/S)

  Hej Hans Henrik,

  Det er faktisk allerede muligt at få sidetal på sine PDF'er. Dette gøres under fanen "PDF" på den enkelte arbejdsgang. Her kan sidetal indsættes i enten sidehoved eller sidefod – se det vedhæftede billede.

  I forhold til at kunne vælge at felter ikke medtages i en PDF er det bestemt noget vi kigger på. Vi er dog meget interesseret i at finde ud af hvordan jeres behov ser ud. Har du måske mulighed for at sætte et par ord på hvordan i påtænker at benytte det?

  Har I behov for at kunne fravælge enkelte elementer eller hele blanketter i en PDF?

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Peter Kastmand Larsen

  Vi kunne godt nøjes med, at det var på gruppeniveau i den enkelte blanket eller på blanketniveau.

  Jeg tænker udfordringen med at kunne fravælge enkelte elementer må være større, da der så skal tages højde for design af elementer (fx der er sat flere elementer på samme række)?

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Thomas Overgaard Nielsen

  Jeg vil gerne tilknytte et par eksempler på use cases.

  Vi har en blanket til ansøgning om parkeringstilladelse.
  Det ville være super fedt, hvis PDF'en kunne tilpasses, således at det er denne, der printes og lægges i forruden af bilen.
  Det duer ikke, som det er i dag, da der er en masse informationstekst på blanketten, som vil gøre parkeringsvagtens arbejde surt.

  Der er også situationer, hvor det er uhensigtsmæssigt, at fx cpr-numre figurerer på blanketten. Scenariet er typisk, når der er flere udfyldere, og et cpr-nummer indtastet af én udfylder ikke vedkommer den anden - men hvor begge har behov for en kopi af blanketten.

   

  En simpel måde, UI-mæssigt at løse problemstillingen kunne være, hvis man på alle elementer kunne fravælge, at det medtages på pdf. Det ville også være fedt, hvis man kunne fravælge hele del-blanketter.

  Jeg ønsker ikke at afspore det oprindelige ønske, men i mine øjne ville den fedeste løsning være, hvis man kunne designe sin pdf helt efter behov. Måske erstatter denne ikke den oprindelige pdf, men er blot en anden version. 
  Et PDF-design kunne bestå af en baggrundsfil (pdf/jpg) samt muligheden for at placere udvalgte blanket-felter på denne. Måske via et drag&drop interface, men for min skyld kunne det også være i form at at angive koordinater for placeringen af felter på pdf'en.

  Det ville så også kræve, at man i databehandlere kunne vælge, hvilken pdf man ønsker at sende videre/vedhæfte

   

  De to løsninger udelukker ikke hinanden, og måske er det i virkeligheden to ønsker: Fravælge felter på standard-pdf .. samt tilføje brugerdefinerede pdf'er

   

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Jakob Nørager Jørgensen

  Vi har et ønske om at kunne sætte dynamisk navngivning af selve PDF-filen på baggrund af værdier fra blanketelementer. 

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Lisbeth Fog

  Hej Jakob

  Du kan faktisk allerede lave dynamisk navngivning af PDF-filen, hvis du i feltet BlanketResumeNavn vælger "Fast værdi" og i det felt der kommer frem til højre vælger de elementer, som du gerne vil have navnet bygget op af.
  For hvert af elementerne, der skal tilføjes vælger du det på dropdownlisten og klikker på pilen der peger mod venstre. På den måde kan du bygge et navn op på baggrund af de elementer, du gerne vil have det til at bestå af.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Jakob Nørager Jørgensen

  Det er meget brugbart på afleveringstrinnet - tak!

  Det ville være rigtig godt at have de præcis samme indstillingsmuligheder for PDF'en i forbindelse med manuelle downloads.

  Der er sikkert ikke så mange, der benytter downloadfunktionen, da hele ideen med flowdelen selvfølgelig er, at man ikke har behov for downloade. Men vi bruger det meget på en specifik arbejdsgang for at få journaliseret indkomne blanketter, inden de sendes videre i flowet. Her er det ønskværdigt, at selve filen navngives ud fra hvad der står i nogle bestemte felter i blanketten.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Peter Kastmand Larsen

  Som jeg forstod budskabet på kundemødet, så vil løsningen med word-skabelonen ikke løse vores behov, da det er et begrænset antal fettyper, man kan flette ind den vej.

  Indhold i lister, tabeller, sammenligningelementer... vil ikke komme med i den tilpassede pdf?

  0
  Kommentarhandlinger Permalink

Log ind for at efterlade en kommentar.