Mulighed for at sende blanketter til virksomhed (CVR)

Kommentarer

8 kommentarer

 • Avatar
  Linda Kastrup (Ditmer A/S)

  Hej Thomas.

  Der er måske en workaround til jeres behov: På et godkendertrin kan man sende til ekstern, hvor man ikke afkræver et CPR.nummer, men i stedet en e-mailadresse, så hvis den, der starter arbejdsgangen, kender e-mailadressen på virksomheden, så kan det måske være et alternativ til jer?

  I praksis vil det så fungere ved, at når udfylderen på start-trinet klikker på send, så bliver de mødt af en pop-up, hvor de skal angive, hvem der skal godkende. Her skal der indtastes et navn, og så skal e-mailadressen indtastes 2 gange (det er for at minimere fejl i indtastningen). Derefter bliver der sendt en mail til den indtastede mailadresse, hvori der skal indsættes et link til arbejdsgangen, og så kan man komme ind og godkende.

  Der står en lille smule om det i release notes til version 2020.2, men der er også en mere specifik vejledning på vej.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Thomas Overgaard Nielsen

  Hej Linda

  Tak for workaround :)

  Ja, jeg har faktisk også været ved at kigge på denne, og det kunne fungere.
  Det kræver bare, som du skriver, at udfylder ved, hvilken email, der skal indtastes - f.eks. virksomhedens hovedmail. 

  Og det binder også reelt modtagelsen til en bestemt person i virksomheden, da kun en bruger kan være registreret med denne mail.  

  Vi har snakket om, at de steder, hvor det handler om et begrænset antal virksomheder, så kunne man oprette email-logins til disse på forhånd. På den måde kan flere fra virksomheden logge ind, såfremt adgangskoden deles.

  Kan du svare på, om man også kan sende til en email via  Ny arbejdsgang databehandleren?

   

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Linda Kastrup (Ditmer A/S)

  Jeg skal lige være sikker på, at jeg er helt med: Er det i det øjeblik, hvor der oprettes en ny arbejdsgang på baggrund af en ny arbejdsgang databehandler, at du gerne vil have sendt en mail afsted?

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Thomas Overgaard Nielsen

  Nej, mit sidste spørgsmål gik på, om man også via ny arbejdsgang databehandleren kan starte en blanket hos en bruger udelukkende på baggrund af en email? Eller om man her - som hidtil - er nødt til at kende vedkommendes cpr

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Linda Kastrup (Ditmer A/S)

  Ah okay, svaret er desværre nej. Brugeren skal enten være kendt i systemet eller identificeres via et CPR.nr.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Thomas Overgaard Nielsen

  Tak for svar, Linda :)

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Jakob Nørager Jørgensen

  Måske lidt relateret til Thomas' oprindelige indlæg i forhold brugerstyring:

  Vi har nogle gange problemer med, at der pga. ændringer i en virksomhed, f.eks. ejerskifte, generationsskifte, omstruktureringer, personaleændringer osv. opstår udfordringer med at en ny person, der skal indberette på vegne af en virksomhed enten ikke kan benytte virksomhedens emailadresse fordi den allerede er i brug. Det kan også være at en person ikke længere kan få adgang til virksomhedens tidligere blanketter, fordi de er tilknyttet en anden person som ikke længere er ansæt. Det kræver altid lidt suspekt håndtering - f.eks. har jeg tidligere skulle ind direkte på databasen og ændre i nogle ting for at løse problemet.

  Det ville være godt hvis blanketter der oprettes af en medarbejdersignaturbruger ikke hænges op på den specfikke person men derimod selve virksomheden. Dermed ville andre ansatte i samme virksomhed kunne tilgå virksomhedens blanketter. Problemet med at kunne benytte samme emailadresse for flere medarbejdersignaturbrugere ville også være godt at få løst.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink
 • Avatar
  Thomas Overgaard Nielsen

  Jeg er helt enig i Jakobs betragtninger.

  Jeg tror, at hele konceptet omkring virksomheder kontra personer skal gentænkes.
  Vi har også et issue omkring medarbejdersignaturer med tilknyttet cpr. Logger man ind med et sådant, ryger man ind på sin private NemID-konto, da CPR er nøglen. 

  Brugere bryder sig generelt ikke om at logge ind i arbejds medfør, og se sin egen byggesagsansøgning.

  0
  Kommentarhandlinger Permalink

Log ind for at efterlade en kommentar.